Kurser hösten 2020

Har du frågor angående kurser eller vilken kurs du skall anmäla till kan du kontakta Rolf Weiffert på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller mobil 0723-661700.
För att gå kurs i Kristianstads Brukshundklubb krävs medlemskap (medlemskap krävs för samtliga som kommer att gå kursen med hund) samt vaccination mot parvo och valpsjuka (valpar måste ha fått sitt 12 veckors vaccin). Glöm inte att fylla i formuläret för medlemskap under fliken "bli medlem" om du är ny medlem i Kristianstads Brukshundklubb.

Grundkurs intensiv (helgkurs)

Kurstillfällen: 3 gånger 6 timmar, enl schema
Max antal deltagande hundar: 12 st
Kursdagar: 10, 11 och 17 oktober kl 09:00-15:00
Kursledare: Göran Hartlén och Ellen Svensson
Kursavgift: 800 kr samt medlemsavgift till SBK (OBS! Gäller 1 år framöver) Hunden ska vara vaccinerad enligt jordbruksverkets regler vilket kommer att kontrolleras vid kursstart.

Målsättning: Ge dig och din hund kunskaper hur du lär din hund att bli uppmärksam genom kontaktövningar. Vi arbetar med positiv inlärning där ordning och reda gör det lättare att bli en lycklig och lydig familjemedlem

Innehåll: Träna din hund i uppmärksamhet på dig, komma på inkallning, sitt och ligg, hoppa i och ur bilen, möte med andra hundar, gå fint med eller utan koppel. Nos och aktivitets övningar efter önskemål. Träningen sker både i grupp och individuellt. Problem som ni har kan ni passa på och ta upp.

Kursstart lördag 10 oktober kl 09:00-15:00

Anmälan >>

Valpkurs

Kurs för valpar 3-6 månader
Kurstillfällen: 6 gånger (OBS kursdagar och tid varierar)
Max antal valpar i kursen: 12 st
Kursdatum: 1/9, 15/9, 29/9 kl. 18.00 samt 20/9, 27/9, 5/10 kl. 10.00. All kursverksamhet kommer bedrivas utomhus.
Instruktörer: Eddie Strandberg och Yvonne Svensson.
Kursavgift: 800 kr samt medlemsavgift till SBK (OBS! gäller 1 år framåt) Valpen skall vara vaccinerad vid 8 samt 12 veckor, vilket kommer att kontrolleras vid kursstart.

Målsättning: Skapa en god kontakt med valpen som gör att den upplever oss som en god ledare. Att lära valpen att det genom olika övningar lönar sig att vara uppmärksam och därmed få bra vardagslydnad.

Innehåll: Gå igenom hur vi tränar valpen i kontakt, olika belönings system, gå fint, inkallning, sitt och ligg samt avslappnings övningar.  Vi arbetar med positiv inlärning för att få en lycklig och lydig valp. I detta ingår också att valpen skall förstå när den gör fel. Vi låter valpen träffa andra valpar under ordnade former samt träffa främmande människor.

HAR STARTAT

Grundkurs utan förkunskap

Hundarna skall vara äldre än 6 månader.
Kurstillfällen: 6 gånger (OBS kursdagar och tid varierar)
Max antal deltagande hundar: 12 st
Kurstillfällen: 15/9, 21/9, 24/9, 28/9 kl. 18.30 samt 20/9, 4/10 kl. 10.00. All kursverksamhet kommer bedrivas utomhus.
Kursledare: Ingvar Nilsson, Patrik Björkman och Hanna Forsman

Målsättning: Att du som hundägare får grundläggande kunskaper i att träna och uppfostra din hund på ett riktigt sätt så att hunden fungerar både i samhället som i familjen

Innehåll: Vi tränar hunden både individuellt som i grupp. Vi kommer träna mycket stadga och kontakt mellan hund och förare, att komma på inkallning även med störning, gå fint i koppel och att möta andra hundar. Kursen håller vi med positiva inlärningsmetoder då det ger snabbast resultat.

FULLTECKNAD

Lydnadskurs startklass

Hundarna skall vara äldre än 6 månader.
Kurstillfällen: 6 gånger (tisdagar och torsdagar)
Max antal deltagande hundar: 6 st
Kurstillfällen: 15/9, 17/9, 22/9, 24/9, 29/9 och 1/10 kl. 18.00. All kursverksamhet kommer bedrivas utomhus.
Kursledare: Elin Malmberg Weiffert

Målsättning: Att du och din hund ska lära er de moment som ingår i lydnadsklass startklass.

Innehåll: Vi tränar hunden både individuellt som i grupp. Vi kommer att gå igenom och träna de moment som ingår i startklass.

FULLTECKNAD

Besöksadress: Oredslundsvägen, Gälltofta • Bankgiro: 5159-0032