Kurser vårterminen 2020

Har du frågor angående kurser eller vilken kurs du skall anmäla till kan du kontakta Rolf Weiffert på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller mobil 0723-661700.
För att gå kurs i Kristianstads Brukshundklubb krävs medlemskap (medlemskap krävs för samtliga som kommer att gå kursen med hund) samt vaccination mot parvo och valpsjuka (valpar måste ha fått sitt 12 veckors vaccin). Glöm inte att fylla i formuläret för medlemskap under fliken "bli medlem" om du är ny medlem i Kristianstads Brukshundklubb.

Grundkurs

Hundarna skall vara äldre än 6 månader.
Kurstillfällen: 6 gånger.
Max antal deltagande hundar: 8 st
Kurstillfällen: Kursen är uppskjuten till efter påsk med anledning av corona. All kursverksamhet kommer bedrivas utomhus.
Kursledare: Eddie Strandberg och Patrik Björkman
Kursavgift: 800 kr samt medlemsavgift till SBK (OBS! Gäller 1 år framöver) Hunden ska vara vaccinerad enligt jordbruksverkets regler vilket kommer att kontrolleras vid kursstart.

Målsättning: Att du som hundägare får grundläggande kunskaper i att träna och uppfostra din hund på ett riktigt sätt så att hunden fungerar både i samhället som i familjen

Innehåll: Vi tränar hunden både individuellt som i grupp. Hundarna får lära sig umgås med andra hundar, att komma på inkallning, lära sig ta kontakt med föraren och vara uppmärksam. Hundarna kommer att träna möte med andra hundar. Vi kommer även att arbeta med felbeteende som vi ser och/eller som ni upplever. Vi arbetar individuellt med respektive hund i moment som är speciella för er hund. Har ni problem med er hund så passa på att ta upp det i kursen så gör vi allt för att lösa dem. Kursen håller vi med positiva inlärningsmetoder då det ger snabbast resultat.

FULLTECKNAD

Agilitykurs grund och fortsättning

Hundarna skall vara äldre än 12 månader. Inträdesprov kommer ske innan kursens start.
Kurstillfällen: 6 gånger. Kursen är uppskjuten till efter påsk med anledning av corona. All kursverksamhet kommer bedrivas utomhus.
Max antal deltagande hundar: 8 st
Kursdagar: torsdagar kl 19.00
Kursledare: Elin Malmberg Weiffert och Lena Weiffert

Målsättning grund: Få kunskap i agilityns grunder samt lära sig de olika hindren som ingår i hinderparken.
Målsättning fortsättning: Fördjupad kunskap inom agilityn som kan leda till tävling.

Innehåll grund: Hinderträning och få lära sig att styra sin hund i enklare kombinationer. Praktik blandas med teori.
Innehåll fortsättning: Vi utvecklar kunskapen i att styra sin hund. Vi fortsätter utveckla svårigheterna i kombinationer och olika byten. Praktik blandas med teori.

Rallylydnad grund och fortsättning

Hundarna skall vara äldre än 12 månader.
Kurstillfällen: 6 gånger. Kursen är uppskjuten till efter påsk med anledning av corona. All kursverksamhet kommer bedrivas utomhus.
Max antal deltagande hundar: 10 st
Kursdagar: tisdagar kl 18:30
Kursledare: Gunilla Svensson

Målsättning: Rallylydnad går ut på att följa en skyltad bana från start till mål. Vid varje skylt beskrivs momentet som skall utföras.

Innehåll: I kursen lär ni er grunderna i Rallylydnad och får prova på banor av olika svårighetsgrader. Detta är en rolig träningsform för dig och din hund där nivån läggs efter ert intresse. En viss förkunskap på lydnad krävs för kursen.

Spårkurs

Kurstillfällen: 6 gånger
Max antal deltagande hundar: 6 st
Kursdagar/tid: söndagar kl. 9.00
Kursledare: Rolf Nilsson

Kursavgift: 1200 kr samt medlemsavgift till SBK (OBS! Gäller 1 år framöver) Hunden ska vara vaccinerad enligt jordbruksverkets regler vilket kommer att kontrolleras vid kursstart.

Målsättning: Riktar sig i första hand till SKK registrerade hundar, för att kunna tävla.

Innehåll: Grundläggande utbildning i nosarbete, spårning och även andra former. Kursen innehåller även lydnadsträning.

FULLTECKNAD

Valpkurs

Kurs för valpar 3-6 månader
Kurstillfällen: 6 gånger
Max antal valpar i kursen: 15 st
Kursdatum: 21/4, 26/4, 28/, 3/5, 5/5 och 10/5 kl. 18:00 tisdagar kl. 10:00 söndagar. All kursverksamhet kommer bedrivas utomhus.
Instruktörer: Catharina Hårsmar och Patrik Gustafsson. Hjälpinstruktör: Emma Lenell
Kursavgift: 800 kr samt medlemsavgift till SBK (OBS! gäller 1 år framåt) Valpen skall vara vaccinerad, vilket kommer att kontrolleras vid kursstart.

Målsättning: Skapa en god kontakt med valpen som gör att den upplever oss som en god ledare. Att lära valpen att det genom olika övningar lönar sig att vara uppmärksam och därmed få bra vardagslydnad.

Innehåll: Gå igenom hur vi tränar valpen i kontakt, olika belönings system, gå fint, inkallning, sitt och ligg samt avslappnings övningar.  Vi arbetar med positiv inlärning för att få en lycklig och lydig valp. I detta ingår också att valpen skall förstå när den gör fel. Vi låter valpen träffa andra valpar under ordnade former samt träffa främmande människor.

Besöksadress: Oredslundsvägen, Gälltofta • Bankgiro: 5159-0032